Presto Eco – miljöanpassat sortiment av skumsläckare

Home/Brandskydd, SBSU/Presto Eco – miljöanpassat sortiment av skumsläckare

Presto Eco – miljöanpassat sortiment av skumsläckare

”Efter flera års utveckling lanserar nu Presto Brandsäkerhet nästa generation skumsläckare. Det nya Eco-programmet har betydligt högre släckeffekt än tidigare tack vare ett nyutvecklat släckmedel som dessutom är skonsammare mot miljön.

Det nya effektiva släckmedlet i Eco-programmet har så pass hög släckeffekt att de i vissa fall kan ersätta andra typer av släckare;

– Våra nya Eco-skumsläckare är i praktiken jämförbara med motsvarande storlekar pulversläckare och kan nu placeras även i miljöer där man tidigare – av effektivitetsskäl – valt att använda pulversläckare. Detta gäller särskilt i inomhusmiljöer där pulverdammet kan orsaka problem.

Vatten är det vanligaste släckmedlet vid bränder men kräver ibland tillsatts av ämnen som har en skumbildande förmåga, så kallade skumvätskor. Tillsatserna ökar släckeffekten på både vätskebränder och bränder i fibrösa material. En nackdel med dessa tillsatser är förekomsten av tensider och fluortensider som är skadliga för både människa och miljö.

I och med Prestos nya Eco-program introduceras en hel serie AB-skumsläckare med minimerad mängd skadliga ämnen. I programmet finns även A-skumsläckaren Eco Green som är helt fri från flourtensider.

Eco-programmet är certifierat enligt holländska Stichting Milieukeur som är den ledande miljömärkningen för handbrandsläckare i Europa. Ett av kraven för certifieringen är bland annat att den maximala mängden fluortensider understiger 0,04% av totalmängden släckmedel – något som samtliga skumsläckare i Eco-programmet klarar.”

Källa: Pressrelease från Presto angående deras nya eco-program.

Du hittar Prestos nya sortiment bland skumsläckare i vår butik. Klicka här för att komma till våra skumsläckare.

By | 2017-06-18T17:19:36+00:00 22 oktober, 2014|Categories: Brandskydd, SBSU|Tags: , |0 Comments