Eksjö Stadsfest väljer SBSU

Home/SBSU, Sjukvård, Uppdrag/Eksjö Stadsfest väljer SBSU

Eksjö Stadsfest väljer SBSU

Eksjö stadsfest är ett numera årligt inslag i Eksjö och arrangerades för första gången 2008. Idag lockar stadsfesten ungefär 20 000 besökare varje år. Festivalområdet är stort och täcker större delen av Eksjös centrum. Det finns på området 7 olika scener och ca 80 olika artister kommer att uppträda. Utöver musiken finner man även annat på området; kultur, dansbanor, aktiviteter för barn och mycket mer.

I år har Eksjö Stadsfest valt Svensk Brand- och Sjukvårdsutbildning som ansvariga för sjukvården på festivalområdet. SBSU kommer att bemanna området med totalt 11 sjukvårdare per dag. Vi kommer även att slå upp ett tält i anslutning till torget som kommer att fungera som sjukstuga. Till detta året har vi även valt att placera en mobil hjärtstartare inne på området som kommer att finnas snabbt till hands vid ett eventuellt hjärtstopp.

Utöver att stå som ansvariga för sjukvården under stadsfesten har vi också fått i uppdrag att utbilda ca 12 av stadsfestens egna funktionärer i HLR.

Vi ser det som en stor ära över att få vara med och bidra till en säker stadsfest. Vi tycker det är otroligt roligt att få arbeta närmare Eksjö Stadsfest, och det blir extra roligt då detta sker i vår egen stad. Vi ser fram emot augusti!